Op het grasveld voor het huis vertelt ze hoe je een paard verzorgd en toont wat je nodig hebt als amazone en ruiter. Toen ze vorig jaar op les zat heeft ze veel spullen gekregen.
Ze heeft een cap en op les heeft ze geleerd dat je die pas mag opzetten als je eerst je hand erin doet.
Om te paardrijden heb je speciale laarzen en handschoenen nodig. En vooral veel borstels, want het borstelen van paarden is heel erg belangrijk. Je kan dit niet met één borstel doen, ze heeft daarom verschillende soorten; een zachte en twee harde. De harde borstel gebruik je eerst en dan de zachte en ook niet te vergeten de manen moet je goed kammen. Daarom heeft ze een echte manenkam. Voor de hoeven is de speciale hoevenkrabber. Je moet de hoeven van een paard altijd goed schoonmaken, want anders kan het niet goed meer lopen. Dan zit je met een mank paard. Dus eerst nauwkeurig de grote stukken er uit halen met de krabber en dan borstel je de rest goed schoon.

De rijzweep gebruikt ze als het paard niet wil lopen. Je geeft hem een klein tikje want je mag een paard nooit hard slaan. Die zweep kun je ook gebruiken tijdens paarden wedstrijden en het meedoen aan zo’n wedstrijd op haar eigen paard is echt haar grote droom.

Ze spaart al haar zakgeld op en gaat ook het geld dat ze voor haar tiende verjaardag krijgt opzij leggen. Ze spaart voor een paard en als ze dat bij elkaar heeft gespaard, dan mag ze weer op les.

De vensterbank van haar kamer staat vol met knuffelpaarden in allerlei vormen en kleuren. Ook spaart ze al haar hele leven plaatjes, boeken en filmpjes van paarden. En het leukste vindt ze de plaatjes van paarden die in een huiskamer staan.