Foto’s van zijn buurt maakt hij al jaren, vroeger op filmrol, nu met een digitale camera. Hij maakt heel veel foto’s en verwerkt ze op de computer.
Hoe gaat deze buurtfotograaf te werk? Doorgaans heeft hij geen vooropgezet plan in het hoofd en laat het onderwerp gewoon op zich af komen. Hij loopt door de wijk en maakt een foto als hem iets opvalt.
Dat was anders toen hij zijn huis in Tuindorp fotografeerde, het huis waar hij ruim 30 jaar woonde werd gesloopt. Hij heeft toen gericht een hele serie gemaakt van de afbraak van zijn oude huis. Alles van de sloop is gedocumenteerd tot alleen de lantaarnpaal die voor het huis stond over was.

Wat hij met zijn foto’s doet? Als wijkteamlid maakt hij foto’s van misstanden en stuurt ze naar de gemeente zodat ze het kunnen herstellen. Curieuze dingen stuurt hij op naar de krant. Zoals deze foto waarop twee borden te zien zijn; één met een W en één met een C. Maar de meeste foto’s maakt hij gewoon omdat ze leuk zijn. Hij doet er verder niets mee.

In zijn huis staan her en der gesmede voorwerpen. Die maakte hij toen hij nog werkte. Hij werkte bij een staalbedrijf en is met vervroegd pensioen. Hij zou niet weten waar in Deventer een smidsvuur is en dat heb je nodig om smeedwerk te kunnen maken. Hij maakte destijds een smeedijzeren lampje en een kaarsenstandaard. En van een melkbus maakte hij een haard waarin houtblokjes liggen, met daartussen knipperende kerstlampjes die de suggestie van vuur geven.