Zeven jaar geleden deed ze een cursus quilten en sindsdien maakt ze quilts. Kleurige kleden, kussenslopen, doosjes, pannenlappen en nog veel meer. Op dit moment maakt ze een tas. Ze gebruikt meestal standaard voorbeeldpatronen en maakt af en toe eigen ontwerpen. De stoffen zoekt ze zorgvuldig bij elkaar. Het zijn fleurige stoffen, want donkere kleuren en zwart vindt ze niet mooi.

Meestal gebruikt ze de traditionele quilt techniek waarbij de stof over een vormpje gespannen wordt en alle lapjes heel precies aan elkaar worden genaaid. De vormpjes worden er aan de achterkant uit gehaald en tot slot moet alles nog worden door gepit. De vormen die je nodig heb sneed ze vroeger zelf, ook voor andere mensen die er om vroegen. Nu doet ze dit bijna niet meer, want je hebt er erg veel kracht voor nodig en je kan ook vormpjes kopen.

Aan de wanden in haar huis hangen quilts die ze op de cursus heeft gemaakt. Ze experimenteert met technieken en materialen. Op een paar werken is een kunststoflaag aangebracht die door warmte krimpt, waardoor gaten ontstaan. Ze varieerde op de traditionele quilt techniek door de naden naar voren om te slaan en ze dan vast te naaien.
Een paar werken zijn op tentoonstellingen in Deventer te zien geweest.

De proeflapjes en oefenlapjes die ze maakte zijn deels verwerkt in kussens, kleedjes of doosjes, maar veel kan ze nog niet gebruiken. Ze bewaart ze voor de toekomst. Een af product geeft ze soms weg, maar het meeste houdt ze zelf; het is moeilijk om er afstand van te doen.

Het is een hobby die veel tijd vraagt. Vorig jaar heeft ze in de hobbyruimte beneden in de flat met een paar mensen een quilt-doosje gemaakt. Met wisselend succes want je moet er erg veel geduld voor hebben en dat hebben veel mensen niet.